Isolatie van een woning, het is erg belangrijk

Veel nieuwbouw woningen zijn zeer goed gesoleerd. Dit zorgt ervoor dat de warmte beter binnen de muren van uw woning zal blijven.

En hierdoor zal geld bespaard kunnen worden. Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn energiekosten de laatste jaren alleen maar gestegen. En zoals het ernaar uitziet, zal deze trend zich doorzetten. Er zijn natuurlijk vele manieren om minder energie te gebruiken en veel mensen doen hier dan ook aan.

Minder vaak douchen bijvoorbeeld of de verwarming een aantal graden lager zetten kunnen bijdragen aan een lagere energierekening. Maar als u nu in een ouder huis woont dat nog niet goed geïsoleerd is, dan kan het zeker de moeite waard zijn om iets aan isolatie te gaan doen. Een investering die zichzelf terug zou moeten verdienen. Want de kosten voor het stoken zullen naar alle waarschijnlijkheid gaan dalen en zo kan deze investering zichzelf dus terug verdienen.

Hoe werkt dat precies, het isoleren van uw woning

Aangezien het hier vaak om na-isolatie gaat (de isolatie wordt naderhand aangebracht), is de spouwmuurisolatie een goede oplossing. De spouw kan vanaf de buitenkant van uw woning worden voorzien van een isolerend materiaal wat ervoor zal zorgen dat warmte minder snel de woning kan verlaten. Er worden in uw buitenmuur enkele gaten gemaakt. Deze gaten worden strategisch gekozen om met zo min mogelijk gat zo veel mogelijk isolatiemateriaal te kunnen vullen.

Nadat het materiaal is aangebracht kan er een gekeken worden waar de warmte blijft. Deze scan die gedaan wordt met thermische apparatuur geeft u een goed beeld van de isolatie van uw woning. Zo heeft u direct inzicht in het effect van de ingreep. Iets dat veel mensen prettig vinden.

FacebookTwitterGoogle+Share