Notarissen zijn belangrijk bij de aanschaf van een woning

U ontkomt er bijna niet aan dat er op een bepaald moment in uw leven een notaris nodig is. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe woning is dit noodzakelijk. De koopakte en eventueel de hypotheek akte worden door notarissen ondertekend. De notaris ziet er op toe dat alles goed verloopt en vervult dan ook een zeer belangrijke rol in de samenleving. Maar een notaris kan ook worden ingeschakeld voor bijvoorbeeld het opstellen van een notaris. In dit artikel geven wij enkele tips om kosten te besparen.

koopcontract tekenen

Lange opleiding nodig om notaris te worden

De notaris heeft een lange opleiding gevolgd om notaris te mogen worden. De kosten voor een notaris zijn dan ook zeker niet goedkoop. Sinds enkele jaren is er wel meer concurrentie gekomen doordat de prijzen vrij zijn gegeven. Hierdoor kunnen de prijzen per notariskantoor verschillen. Misschien is het dus interessant om een notaris ergens anders te vinden. Misschien een stad of dorp verderop op via het internet. Sommige notarissen hebben de tarieven op het internet staan, anderen doen dat niet. Rond gaan kijken of bellen is dus in veel gevallen interessant. Soms heeft u echter niet zelf de keuze bij de aanschaf van een woning. Als u van een woningbouw een oud huurhuis koopt, is er vaak een zogenaamde project notaris. U dient dan daar de zaken af te handelen.

Als u wel de mogelijkheden heeft om de notaris zelf uit te kiezen, is het zeker interessant om hier naar te kijken. Want met een nieuw huis komt er natuurlijk veel kijken. Er moeten meubelen worden aangekocht en er moet worden geklust. Daar kan een beetje extra geld vaak wel bij helpen.

FacebookTwitterGoogle+Share