Vloerverwarming met een PVC vloer

Vloerverwarming is niet alleen comfortabel, het is ook energiezuinig. Er zijn daarom steeds meer mensen die kiezen voor vloerverwarming in de woon- of badkamer. Niet alle vloeren zijn echter geschikt om te combineren met vloerverwarming, Laminaat geeft bijvoorbeeld vanwege de ondervloer al gauw problemen. Als je niet te veel geld uit wilt geven, maar wel een mooie vloer met vloerverwarming wilt, kun je het beste voor een PVC vloer kiezen.

Waarom is dit de perfecte combinatie?

vloerDe meeste vloeren isoleren te veel, de hitte komt dan niet goed door de vloer. PVC vloeren geleiden de hitte zeer snel, zodat er optimaal rendement is. Dit komt deels door het materiaal zelf, maar het heeft ook te maken met de manier van leggen. Bij PVC vloeren is geen ondervloer nodig. Toch is egaliseren altijd een goed idee. Ondervloeren nemen een hoop warmte op en houden deze vast, dit resulteert in een vloer die niet warm wordt.

Tips voor aankoop

Kies voor een zo dun mogelijke vloer, dit bevordert de warmteoverdracht. Een te dikke vloer resulteert dus in hoge stookkosten en weinig warmte.
Let goed op dat je een goede kwaliteit PVC vloer neemt. De goedkoopste varianten worden door de blootstelling aan hitte al snel anders van kleur. Een typisch geval van goedkoop is duurkoop. Als je besluit om de vloer zelf te gaan leggen, dan is het van belang dat je advies inwint bij een specialist voor je tot aankoop overgaat. Er zijn veel factoren waar je op moet letten en je wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

FacebookTwitterGoogle+Share